Прокуратура перевіряє обставини смерті на Одещині мобілізованого з епілепсією

Прокуратура перевіряє обставини смерті мобілізованого чоловіка від епілепсії у військовій частині на Одещині.

В Одеській області прокуратура розпочала перевірку щодо раптової смерті мобілізованого чоловіка з смт Ширяєве, який у якого була епілепсія. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Читайте також: Хакери з КНДР атакували комп’ютери російського виробника крилатих ракет

Наразі прокурорами спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Південного регіону здійснюється нагляд у вигляді процесуального керівництва у низці кримінальних проваджень за фактом смерті мешканця смт Ширяєво Одеської області, який був призваний по мобілізації з вадами здоров’я. 

“Також, Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону України розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області. Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що Миколаївською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини. 

Читайте також: ЗСУ показали, як ударними дронами знищують розвідувальну станцію РФ у Бахмуті

Під час досудового розслідування слідчі перевіряють своєчасність надання військовослужбовцю кваліфікованої невідкладної медичної допомоги після приступу епілепсії.

У суботу, 5 серпня у соціальних мережах повідомили про смерть мобілізованого з інвалідністю з дитинства. У чоловіка стався напад епілепсії у військовій частині й він помер. 

Раніше повідомляли, Олександр Тарнавський повідомив Росія вдарила хімічними боєприпасами по Оріхівській громаді. Росія продовжує порушувати Конвенції та продовжує використовувати хімічні боєприпаси у війні проти України.