ЗСУ ведуть наступ на трьох напрямках — Генштаб

Українські сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Армія РФ посилила обстріли у Запорізькій області

“За його словами, на Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах”, — повідомив Ковальов. 

Водночас він додав, що противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Мар’їнки, південно-східніше Малої Токмачки та північніше Роботиного. 

“Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви”, — додав Ковальов.

Речник додав, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. 

Читайте також: Удар РФ по Покровську: кількість поранених зросла до 67

“Противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби. Тут тривають важкі бої”, — додав він.

Нагадаємо, понад 500 окупантів, 10 танків та 19 артсистем: Генштаб про втрати РФ на 8 серпня. З початку повномасштабного вторгнення до України, втрати Росії у війні становлять 250 800 окупантів.