Російська авіація на війні проти України не дає значного оперативного ефекту — БР

У британській розвідці вважають, що авіація РФ продовжує послідовно розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій в Україні, але без вирішального оперативного ефекту.

Російські військово-повітряні сили продовжують послідовно розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій в Україні, але без вирішального оперативного ефекту. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: Росія вдарила по Херсону: загинула жінка, багато постраждалих

Влітку російські бойові літаки тактичної авіації зазвичай здійснювали понад 100 вильотів на день, але вони майже завжди обмежувалися польотами над територією, контрольованою Росією, через загрозу з боку української системи ППО.

У розвідці повідомляють, що Росія намагається подолати цю проблему, все частіше використовуючи базові бомби вільного падіння з планерним кріпленням, що збільшує дальність польоту. Літаки можуть випускати їх за багато кілометрів від своїх цілей, але вони ще не продемонстрували стабільну точність.

Читайте також: Морська атака. Україна знищує флот РФ

У Міноборони нагадали, що на початку південного контрнаступу України в червні 2023 року російські ударні вертольоти довели свою ефективність. Проте в останні тижні Росія, схоже, не в змозі створити ефективну тактичну авіацію на півдні.

Нагадаємо, у Міноборони назвали найгарячіший напрямок на фронті. Минулого тижня Росія пробити оборону саме на сході України й намагається повернути втрачені позиції. Саме східний напрямок вважається найгарнішою ділянкою фронту.