Війська РФ намагаються повернути втрачені позиції

Весь минулий тиждень східні напрямки фронту були епіцентром бойових дій. Ситуація там складна, але контрольована, запевнили в Міноборони.

Окупанти намагаються повернути втрачені позиції на сході. Про це повідомляє заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Читайте також: У Міноборони назвали найгарячіший напрямок на фронті

«Ворог відчайдушно намагається оточити Авдіївку, але їм не вдається зайти туди. Вони не ризикують, тому що не хочуть втягуватися з нашими воїнами у вуличні бої та не хочуть програвати. Але й просунутися вони не можуть», — зазначила вона.

Також росіяни намагаються взяти під контроль Мар’їнку, але успіху не мають.

«У нас було звільнено Старомайорське у тих краях. І ворог протягом минулого тижня намагався повернути ці втрачені позиції», — додала заступник міністра.

За словами Маляр, ЗСУ продовжували наступальні дії на Бахмутському напрямі саме на південному фланзі.

«На північному продовжуються запеклі бої, і ворог там намагається штурмувати та повернути втрачені позиції. Тому наші наступальні дії були вкрай ускладнені діями ворога. Ситуація там складна, але контрольована», — наголосила вона.

Раніше Зеленський зустрівся із кандидатом у президенти США. Президент наголосив, що вкрай важливим є подальше посилення допомоги з боку партнерів для надійного захисту від російського ракетного терору та успішного звільнення тимчасово окупованих територій України.