У Кремлі бояться, що невдачі у війні проти України викличуть паніку серед населення — ISW

У Кремлі намагаються замовчувати про свої невдачі на війні проти України, адже це може викликати паніку серед населення і поставить під сумнів здатність Росії ефективно убезпечити свою окуповану територію.

Суперечка між відомими голосами в російському інформаційному просторі підкреслює чутливість Кремля до російських повідомлень про невдачі в Криму зокрема і, можливо, в Україні загалом, а також ще більше оголила лінії розколу всередині спільноти міл-блогерів. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: Росія може готуватися до ракетних ударів після атак “Шахедами” , — Гуменюк

Один з про-військових мілблогерів 2 серпня звинуватив інших відомих про-військових мілблогерів, які критикували російське ведення війни, в тому, що вони є  “імбецилами”, які підтримують “провокаційні публікації” і “шалену критику [Міністерства оборони Росії]”. Це сталося після того, як мілблогери розмістили зображення наслідків нещодавніх українських ударів під Севастополем і на Чонгарському мосту. 

Як припускають деякі джерела в Інституті, це “може безвідповідально посіяти паніку”.  

“Суперечка навколо цих двох мілблогерів, разом із супутніми звинуваченнями, свідчить про те, що питання ударів по Криму є чітко вираженою невралгічною точкою у про-військовому російському інформаційному просторі”, — зазначають в ISW.

Читайте також: Нічна атака РФ: сили ППО знищили всі “Шахеди”

За оцінкою ISW, відсутність дискусії серед мілблогерів після удару по Чонгару свідчить про те, що Кремль, можливо, офіційно наказав мілблогерам не висвітлювати цю подію. 

В Інституті вивчення війни додають, що російська влада, включно з окупаційною адміністрацією Криму, зацікавлена в обмеженні поширення інформації про удари та їхні наслідки для російської логістики через окупований півострів через побоювання, що ця інформація викличе паніку серед населення і поставить під сумнів здатність Росії ефективно убезпечити свою окуповану територію.

Нагадаємо, Росія двічі вдарила по центру Херсона: поранено 3 цивільних та 4 рятувальників. Росія двічі вдарила по центру Херсона. Ворог вдарив по собору та громадському транспорту. Постраждало 3 пасажири тролейбуса та 4 співробітників ДСНС.