СБУ у 3 областях ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон

Співробітники СБУ ліквідували 3 канали втечі ухилянтів за кордон у Києві, Львові та Рівному.

Співробітники СБУ заблокували 3 схеми незаконного виїзду громадян призовного віку за межі України. Так, за результатами комплексних заходів у різних регіонах України затримано чотирьох організаторів нелегальних “трафіків”. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Глава МЗС Хорватії прибув до України

Організатори схеми регулярно підшуковували охочих втекти за кордон на підставі підроблених документів. Організатори оцінювали від 2,5 до 5 тис. дол. Сума коливалась залежно від місця проживання клієнта і терміновості його виїзду до зарубіжної країни.

У Києві контррозвідники СБУ викрили чоловіка, який пропонував потенційним призовникам виїхати за кордон під виглядом волонтерів. Зловмисник використовував свої зв’язки серед представників місцевих благодійних фондів й вносив “клієнтів” до системи “Шлях” як водіїв гуманітарних вантажів.

Під час обшуку за адресою проживання чоловіка було виявлено поліцейський жетон, що вважався втраченим. Його зловмисник використовував у протиправній діяльності.

На Львівщині затримано колишнього адвоката, який організував власний канал нелегальної міграції. За гроші зловмисник “гарантував” військовозобов’язаним безперешкодний виїзд з України на підставі фейкового “посвідчення” учасника громадської організації, який перевозить гумдопомогу.

Читайте також: Обстріл Кривого Рогу: на місці багатоповерхівки стався обвал

На Рівненщині викрито ще двох фігурантів. Ділки займались фіктивним працевлаштуванням “ухилянтів” на посаду водіїв у місцеву фірму, що займається міжнародними перевезеннями до країн Євросоюзу.

“Наразі організаторам злочинної діяльності повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років з конфіскацією майна”, — повідомили в СБУ.

Нагадаємо, авіакатастрофа у Броварах: версія про диверсію спростована. Генеральний прокурор розповів нові деталі щодо розслідування авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах, на борту якого знаходилося керівництво МВС.