У Повітряних силах оцінили можливість відновлення цивільних авіаперельотів над Україною

У Повітряних силах оцінили можливість відновлення цивільні авіаперельоти над Україною

У Повітряних силах оцінили можливість відновити цивільні польоти в Україні під час дії воєнного стану. Про це більш детально розповів речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Кремлі посилили спроби показати контрнаступ України як “невдалий” — ISW

“Тут важко зрозуміти, як можна у стані війни взагалі проводити польоти. Бачте, ми мали зерновий коридор, з якого Росія вийшла одноосібно. Вони що, з Росією будуть домовлятися, щоб та не обстрілювала гуманітарні авіаційні коридори?…Сьогодні всі аеродроми, які є в Україні (у нас десятки різних аеродромів різного призначення), всі є оперативними. У нас війна, у нас воєнний стан, і ви бачите, що долітає усюди, в будь-яку точку країни можуть з’явитись ракети, ворожі дрони. Скільки летить “Кинджал”, всі прекрасно знають”, — заявив речник. 

Він зазначив, що це приємно, що попри складну ситуацію є цивільні компанії, які хочуть працювати в Україні.  

За словами Ігната відкритим залишається питання щодо страхування бортів і громадян у воюючій країні, де літають над головою ракети.

На запитання журналіста щодо можливих польотів з аеропорту Ужгорода, де злітно-посадкова смуга знаходиться на території України, проте літаки злітають уже в повітряний простір Словаччини, Ігнат відповів, що Росія може заявити про те, що на території аеропорту знаходиться “західна техніка” й вдарити по злітно-посадковим смугам.

Читайте також: ЗСУ ведуть наступальні дії та мають успіх на Донеччині — Генштаб

Ігнат додав, що практика Ізраїлю не підходить Україні, адже територія країна дуже велика й повністю закрити територію ППО буде не можливо. 

“Ракети летять звідусіль і різних типів, противник потужний, який має технологічну зброю. Звісно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація України, але у нас перекритий повітряний простір над Україною станом на зараз, і думаю, ще не скоро його відкриють”, — додав речник. 

Нагадаємо, Наталя Гуменюк повідомила, що Росія накопичує сили для атак по прибережній зоні України. Російські війська наразі накопичують сили та збирають потенціал для того, щоб продовжувати тиснути на порти та Чорноморську акваторію.