ЗСУ ведуть наступальні дії та мають успіх на Донеччині — Генштаб

Українські військові ведуть наступальні дії й мають успіх на Донецькому напрямку.

Українські Сили продовжують наступальні операції на трьох напрямках фронту — Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Спекотний липень. Рекорд глобального потепління

“Під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області. Закріплюються на досягнутих рубежах. Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, — повідомив Ковальов.

Речник розповів, що армія РФ спробувала відновити втрачене положення в районах Рівнополя та Макарівки Донецької області, проте безуспішно. Також загарбники чинять потужний опір, переміщують підрозділи та активно застосовують резерви.

Українські військові ведуть наступальні дії північніше та південніше Бахмута. Водночас захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Читайте також: Олександр Кацуба: Діджиталізація — найкоротший шлях забезпечити довіру між бізнесом і державою

“Противник проводить безуспішні наступальні дії в районах Надії, західніше та південніше Кліщіївки. Ворог чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень”, — додав Ковальов.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що у Кремлі посилили спроби показати контрнаступ України як “невдалий”. Посилене зображення українського контрнаступу як невдалої спроби свідчить про те, що політика Кремля щодо висвітлення війни спрямована на посилення зусиль з просування себе як ефективного керівника.