Через шторм у Чорному морі на узбережжі здетонували міни

Штормова погода в морі призвела до підвищення мінної небезпеки. На узбережжях Миколаївщини та Одещини самовільно здетонували міни.

Вчора, 25 липня ввечері на чорноморське узбережжя в Миколаївщині винесло міну невідомого типу, яка самовільно здетонувала. Внаслідок вибуху пошкоджено кілька десятків вікон в будівлях рекреаційного об’єкту. Люди не постраждали. Про це повідомляють в Оперативному командуванні “Південь”. 

Читайте також: Комітет Ради не підтримав відставку міністра Ткаченка

Також, сьогодні, 26 липня вранці неподалік одного з пляжів Одещини стався самовільний підрив у воді ще двох мін, тип яких не вдалось встановити.

“Мінна небезпека узбережжя і прибережних вод надзвичайно висока, посилена наслідками техногенної повені після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Тоді в море принесло багато вибухонебезпечних предметів”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: “Службове відрядження” на Мальдіви: у нардепа Арістова провели обшук

У командуванні зазначили, що провокативна поведінка ворога в акваторії Чорного моря може призвести до додаткового збільшення мін.

Нагадаємо, у Криму повідомляють про вибухи: працює ППО, у небі авіація окупантів. У Криму повідомляють про зліт ворожої авіації та роботу ППО. У багатьох районах чутно вибухи.