У Росії розпочався суд над 18 полоненими бійцями батальйону “Айдар”

У Росії розпочався показовий суд над 18 військовополоненими бійцями батальйону “Айдар”.

Сьогодні, 25 липня в Росії південний окружний військовий суд  в Ростові-на-Дону розпочав слухання по суті кримінальної справи стосовно 18 військовополонених батальйону “Айдар”. Про це повідомляє російське видання ТАСС

В Росії батальйон визнаний екстремістською і забороненою організацією. 

Читайте також: Путіна попереджали про бунт Пригожина за 2-3 дні до початку — WP

Раніше адвокат одного з обвинувачених Павло Косован повідомляв, що фігурантів справи обвинувачують у кількох статтях Кримінального Кодексу “ДНР”. Так, йдеться про нібито “насильницьке захоплення влади та зміні конституційного ладу “ДНР” і участі в діяльності терористичної організації”. Під час судового процесу полонених буде перекваліфіковано на статті Кримінального Кодексу РФ.

Для довідки. 24-й окремий штурмовий батальйон “Айдар” — штурмовий батальйон Сухопутних військ Збройних Сил України. Був створений у травні 2014 року як добровольчий 24-й батальйон територіальної оборони “Айдар”, підпорядкований Міністерству оборони України. Діяв на Луганщині у складі підрозділів АТО, виконуючи завдання із захисту територіальної цілісності України. Свою назву отримав на честь річки Айдар, на берегах якої відбувся перший бій формування. З кінця 2022 року перебуває в підпорядкуванні Командування сухопутних військ.

Читайте також: ЗСУ змусили росіян відійти з позицій біля Андріївки під Бахмутом — Генштаб

Нагадаємо, в Одесі відбулася стрілянина: введено операцію “Сирена”. В Одесі близько 11 години дня відбулася стрілянина на вулиці Базарній.