Хотів сховатися від правосуддя: ДБР затримали колишнього одеського військкома

Працівники ДБР разом з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Співробітники ДБР разом з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. В суботу, 22 липня чоловікові оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Про це повідомляють у ДБР.

Читайте також: РФ ударила по кількох містах і селах Донеччини

“Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо. Два дні тривали активні пошуки й, з рештою, в результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його було виявлено та затримано у Києві”, — повідомили у ДБР.

Через намагання колишнього військкома сховатися від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Колишнього військкома підозрюють:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Читайте також: РФ перекинула великі сили через Маріуполь — мерія

Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.

Раніше в ОК “Південь” повідомили, що одеського воєнкома з елітним майном в Іспанії звільнили. Воєнкома який має елітне житло в Іспанії, звільнили з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.