Депутату від ОПЗЖ повідомили про підозру у держзраді

Чинний народний депутат від ОПЗЖ отримав підозру у державній зраді.

За матеріалами СБУ і ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”. Про це повідомляє СБУ та ДБР.

Читайте також: У Міненерго розповіли про аварію на Одещині

Правоохоронці встановили, що під час повномасштабного вторгнення РФ цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, міста Бердянськ та добровільно пішов на співпрацю з агресором.

Депутат перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих “філіях” банківських установ Росії, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

“За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд. Коли ж народний депутат виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: РФ ударила по кількох містах і селах Донеччини

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь РФ.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, хотів сховатися від правосуддя: ДБР затримали колишнього одеського військкома. Працівники ДБР разом з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.