F-16 дозволять Україні припинити російську блокаду портів — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що винищувачі F-16 дозволять Україні припинити російську блокаду портів.

За допомогою винищувачів F-16 Україна зможе зупинити російську морську блокаду українських портів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, в якому він взяв участь у режимі відеоконференції з Ісламабаду, Пакистан. 

Читайте також: Окупанти привезли на ЗАЕС робітників з 6 атомних станцій РФ через брак кадрів — ЦНС

Кулеба  закликав держави-члени ЄС до активної спільної роботи над тим, щоб позбавити Росію важелів впливу на український морський експорт. 

За словами міністра, ідеальним сценарієм буде повне припинення російської морської блокади українських портів. Це буде можливо, коли Україна отримає перші ескадрильї F-16, які зможуть патрулювати небо та морські шляхи.

Читайте також: Досі детонує: з’явилися супутникові знімки військового полігону в Криму

Міністр подякував тим країнам ЄС, які вже роблять активний внесок у авіаційну коаліцію, та закликав якнайшвидше імплементувати всі процедури.

Нагадаємо, Олексій Резніков назвав оптимістичні терміни щодо F-16 в Україні. У Міноборони України повідомили, що значну частину часу займе підготовка пілотів, а також інфраструктура. Через це, ймовірно, літаки будуть в небі України наступного року.