У Повітряних силах пояснили, чому ППО не може збивати ракети “Онікс”

Ракети “Онікс” можна вплинути засобами РЕБ, проте в більшості в України немає засобів для протидії цим ракетам.

Ракети “Онікс”, які Росія запускає по Україні летять на низькій висоті та з високою швидкістю, саме тому українська ППО не може знищити всі повітряні цілі. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Читайте також: Окупанти вночі тричі обстріляли Дніпропетровщину

“Ракети “Онікс” призначені для знищення плавзасобів, кораблів, летить вона на швидкості 2,6 Маха. Це понад 3 000 км на годину, тобто швидкість велика. На марші вона може підійматися високо для економії пального, а вже при заході на ціль ракета може летіти фактично 10-15 метрів над водою, щоб знищити корабель і власне це ускладнює її виявлення та збиття засобами ППО”, — розповів Ігнат.

Він зазначив, що з такими ракетами боротися важко, проте на них можна впливати засобами радіоелектронної боротьби. 

“Тому бачимо, що не всі ракети долітають до цілей. Але зрештою частина долітає, й ті наслідки які відбуваються, ми бачимо, що прилітає й по причалах й по житлових будинках”, — додав речник.

Читайте також: Загарбники атакували центр Миколаєва: є загиблі

Ігнат також додав, що “Оніксам” можна протидіяти, якщо ракета має навігацію, проте наявними засобами ППО в Україні збивати «Онікси» на великій швидкості й на малій висоті навряд чи можливо.

Нагадаємо, Росія атакувала південь України: сили ППО знищили 18 з 38 повітряних цілей. В ніч на 20 липня Росія вчергове атакувала українські міста “Оніксами”, “Калібрами” та “Іскандерами”. Сили ППО знищили 18 ворожих цілей.