Затримано посадовицю Укрзалізниці, яка готувала удар РФ по Дніпропетровщині

Співробітники СБУ викрили та затримали посадовицю Укрзалізниці, яка допомагала Росії у підготовці ракетного удару по Дніпропетровщині.

Співробітники СБУ затримали посадовицю місцевого підрозділу Укрзалізниці, яка готувала повітряний удар РФ по логістичних шляхах Сил оборони на Дніпропетровщині. Про це повідомляють в СБУ

Читайте також: РФ атакувала «шахедами» житлові будинки на Чернігівщині

Жінка потрапила у поле зору російських спецслужб через свою деструктивну активність у російських пабліках, де вона публікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам.

“За вказівкою російського куратора ворожа поплічниця збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру. Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України”, — йдеться у повідомленні. 

Відомо, що інформаторка РФ була на “прямому” зв’язку з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово окупованій частині Донеччини. Для збору даних зловмисниця об’їжджала територію міста на громадському транспорті й приховано фотографувала українські об’єкти.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і завадили реалізації ворожих планів – зловмисницю було своєчасно викрито і затримано за місцем її проживання.

Під час обшуку за місцем проживання жінки було виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським “куратором”.

Читайте також: Окупанти вночі тричі обстріляли Дніпропетровщину

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру. Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, британська розвідка назвала ймовірну причину виходу Росії із “зернової угоди”.  У британській розвідці вважають, що Росія вийшла із “зернової угоди” оскільки вирішила, що вона більше не відповідає її інтересам.