РФ стоїть перед дилемою, чи відповідати на контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі — БР

Російська армія стоїть перед дилемою, чи посилювати свої війська в Херсонській області України за рахунок підрозділів із Запорізької області чи ні.

З початку липня 2023 року з високою ймовірністю спостерігається активізація бойових дій у пониззі Дніпра. Окрім інтенсивних боїв на східному березі навколо невеликого українського плацдарму біля зруйнованого Антонівського мосту, невеликі підрозділи російських та українських військ також оспорюють острови в дельті Дніпра. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: В ЗСУ пояснили, чому РФ направляє цивільних через окуповані території

У Міноборони Британії зазначили, що обидві сторони використовують невеликі, швидкі моторні човни, а Україна успішно застосувала тактичні безпілотні літальні апарати односторонньої атаки для знищення деяких російських катерів.

“Росія стоїть перед дилемою, вирішуючи, чи відповідати на ці загрози посиленням своєї Дніпровської групи військ за рахунок розтягнутих підрозділів, які стикаються з українським контрнаступом у Запорізькій області”, — повідомляють у розвідці.

Читайте також: «Калібри», Х-22, «Онікси» і «Шахеди»: у Повітряних силах розповіли про масовану атаку РФ

Нагадаємо, на полігоні в Криму виникла пожежа, лунають вибухи. Планується евакуація понад двох тисяч людей, перекрито трасу Таврида. За даними соцмереж, горить склад боєприпасів.