Окупанти планують провокацію на ЗАЕС із застосування важкого озброєння — ГУР

У Головному управлінні розвідки повідомили, що Росія готує провокації на ЗАЕС із застосування важкого озброєння.

Ймовірно, найближчим часом окупанти планують організувати чергову збройну провокацію з використанням важкого озброєння на території Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки.

Читайте також: Одесу можуть захистити системи SAMP-T або Patriot, — Зеленський

“З цією метою “департамент військової контррозвідки” ФСБ поширює серед особового складу окупаційного контингенту інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС”, — повідомляють в ГУР.

ФСБ стверджує, що наприкінці липня нібито буде організовано “штурм” атомної станції, в якому начебто мають взяти участь «штурмові групи» і неназвані “добровольчі озброєні підрозділи України”.

У розвідці зазначили, що поширення такої інформації може свідчити про підготовку окупантами операції “під чужим прапором”, яка призведе до масштабної аварії на ЗАЕС. 

Читайте також: Зустрівся із Зеленським та відвідав Бучу: до України прибув прем’єр Ірландії

“За наявною інформацією наразі готуються чергові імітаційні обстріли станції з метою подальшого звинувачення в них України”, — повідомили у ГУР.

Нагадаємо, теракт на ЗАЕС дедалі ближче? До чого готуватися. ЗСУ попередили, що росіяни найближчим часом можуть розпочати підготовку до провокацій на Запорізькій АЕС, на покрівлях 2 енергоблоків розмістили схожі на вибухівку предмети.