Зустрівся із Зеленським та відвідав Бучу: до України прибув прем’єр Ірландії

До України прибув прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, а також відвідав Бучу.

Сьогодні, 19 липня до України прибув прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар. Він вже зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, а також відвідав Бучу. Про це повідомляє президент України у Facebook та Офіс генерального прокурора

Читайте також: Путін не приїде на саміт БРІКС — президент ПАР

“Вітаю в Україні Главу Уряду Ірландії Лео Варадкар Сьогодні проведемо важливі переговори: безпека, політична взаємодія, справедливість для України та наша економічна взаємодія. Хоч Ірландія є нейтральною країною, ця нейтральність не означає байдужості, і це дуже важливо. Дякуємо за всю підтримку!”, — написав президент України. 

Також, генеральний прокурор Андрій Костін показав прем’єр-міністру Ірландії місця російських злочинів у Бучі

“Сьогодні Буча – вільне й безпечне місто. Та ми ніколи не забудемо про страшні масові вбивства мирних людей, які чинили тут російські війська”, — зазначив генпрокурор під час візиту прем’єр-міністра Ірландії.

Читайте також: В ГУР назвали фейком «заяву» Буданова про вибухи в Криму

Генпрокурор розповів прем’єр-міністру, що у Бучанському районі було вбито понад 1 400 цивільних, ще більше зазнали тортур.

“Він зауважив, що системність цих злочинів свідчить про те, що агресор переслідує українців через національну ідентичність та проукраїнську позицію. Аналогічні випадки фіксуються і в інших звільнених містах”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Росія свідомо атакує зернову інфраструктуру. Президент України провів селекторну нараду й доручив посилити захист українців після масованих атак РФ.