Війська РФ на півдні України відмовляються воювати та здаються в полон — ISW

Через порушену логістику, а також проблеми з ротацією багато російських військових відмовляються воювати та здаються до полону ЗСУ.

Проблеми з ротацією, а також логістикою в армії РФ призводять до масової здачі у полон українським силам. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: КНДР випробувала дві балістичні ракети — ЗМІ

“Відставка колишнього командувача 58-ї російської загальновійськової армії (ЗВА) генерал-майора Івана Попова та проблеми, про які він говорив, продовжують впливати на російські військові операції на півдні України та дискурс навколо цих операцій”, — повідомляють в Інституті.

Так, відомий російський блогер зазначив, що російське військове командування не вирішило питання ротації військ, про які Попов говорив перед своїм звільненням. 

Читайте також: Нічна атака дронів: є влучання у Херсоні

В Інституті підкреслити, що постійні проблеми з логістикою та операціями Росії на півдні України могли призвести до того, що ці сили не змогли або не захотіли воювати, і, як наслідок, здалися в полон.

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що РФ стоїть перед дилемою, чи відповідати на контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі. Російська армія стоїть перед дилемою, чи посилювати свої війська в Херсонській області України за рахунок підрозділів із Запорізької області чи ні.