У Кремлі пригрозили “ризиками” у разі продовження “зернової угоди” без РФ

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що сторони повинні враховувати ризики, пов’язані з тим, що маршрут вивезення українського зерна проходить поблизу району бойових дій.

Сторони, які спробують продовжити реалізацію “зернової угоди” без участі Росії, мають враховувати “ризики”, пов’язані з тим, що маршрут вивезення українського зерна проходить поблизу району бойових дій. Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє INTERFAX.RU.

Читайте також: Столтенберг засудив відмову РФ від «зернової угоди»

“Тут, безумовно, питання, яке потребує коментаря з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики”, — заявив Пєсков.

За його словами, “якщо буде щось оформлятися без Росії, то ці ризики мають враховуватися”.

“Тут ми не можемо сказати, наскільки і які країни готові на себе ці ризики брати”, — додав Пєсков.

Читайте також: В ОК “Південь” показали наслідки нічної атаки РФ (фото)

Водночас Пєсков зазначив, що президент РФ Володимир Путін поки не планує спілкуватися президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та темі “зернової угоди”.

Нагадаємо, 17 липня у Кремлі заявили про зупинку “зернової угоди”.У Кремлі заявили, що зупиняють “зернову ініціативу” через невиконання сторонами домовленостей.