Росія, ймовірно, почала економити снаряди на південному фронті — БР

Армія РФ у війні проти України намагається економити артилерійські снаряди на південному напрямку.

Росія, ймовірно, почала економити артилерійські снаряди на півдні України. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Накопичили сили. РФ готує атаку на Харківщині

Протягом останнього тижня бойові дії тривали на багатьох ділянках фронту, при цьому обидві сторони досягли незначних успіхів на різних напрямках. На північному сході російські війська намагалися просунутися на захід через ліси на захід від Крем’янки. Україна продовжує докладати значних зусиль навколо утримуваного Росією Бахмута.

Зазначається, що російські сили, ймовірно, нестійкі, але поки що тримаються. Далі на південь Донецької області, особливо навколо Авдіївки, російські війська продовжують спроби локальних штурмів, але без особливого успіху.

“На півдні Україна продовжує наступати щонайменше на двох напрямках, але навряд чи ще прорвала основні оборонні лінії Росії. На цій ділянці Росія, ймовірно, запровадила режим нормованих обстрілів для артилерії, намагаючись зберегти свою критично важливу здатність вести вогонь непрямим наведенням”, — повідомляють у розвідці. 

Читайте також: ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку — Тарнавський

У Херсонській області Україна утримує невеликий плацдарм на лівому березі Дніпра біля зруйнованого Антонівського мосту, що є додатковим викликом для російського командування, яке, ймовірно, стурбоване вразливістю свого південно-західного флангу.

Нагадаємо, у РФ заявили, що відновили рух по Кримському мосту. Рух автівок начебто організовано двома смугами, по одній у кожну сторону, а на пошкодженій ділянці організовано реверсивний рух.