ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку — Тарнавський

Попри замінованість територій та роботу ворога з повітря, українські воїни просуваються вперед і знищують окупантів.

Сили оборони просуваються вперед на Таврійському напрямку, незважаючи на атаки ворога з повітря та замінованість території. Про це повідомляє командувач оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія Олександр Тарнавський.

Читайте також: Ердоган відреагував на заяву Кремля про зупинку “зернової угоди”

«На Таврійському напрямку йде робота. Сили оборони системно знищують росіян. Незважаючи на замінованість територій, роботу ворога з повітря наші воїни просуваються вперед», — розповів командувач.

За його інформацією, протягом минулої доби ворог 16 разів атакував українські позиції і здійснив 650 обстрілів.

При цьому артилерійські підрозділи Сил оборони Таврійського спрямування виконали 1412 вогневих завдань. За добу втрати ворога вбитими та пораненими становили близько двох рот. Знищено 25 одиниць військової техніки супротивника.

Були знищені: 3 танки, 1 ББМ, 3 одиниці БМ-21 Град, БПЛА Орлан-10, 2 ЗРК Стріла-10, 2 гаубиці 2А65 Мста-Б, 2 самохідні артилерійські установки 2С3 Акація, гармата Гіацинт-Б, гармат гармата Д-30, ЗРПК Тунгуска та автомобільна техніка, а три склади боєприпасів ворога.

Раніше Зеленський заявив, що Україна готова продовжити “зернову ініціативу” без РФ. Також в інтерв’ю президент повідомив, що дав розпорядження МЗС підготувати офіційні сигнали до ООН та Туреччини, аби вони дали відповідь щодо продовження ініціативи.