“Вагнерівці” прибувають до наметового табору у Білорусі (супутникові знімки)

На супутникових знімках видно, що за останні дні до наметового табору в Осиповичах, що в Білорусі, почали прибувати найманці ПВК “Вагнер”.

Більше десятка транспортних засобів, включаючи великі цивільні вантажівки, мікроавтобуси і легкові автомобілі, прибули в суботу 15 липня і неділю 16 липня на колишню військову базу в Осиповичах, що знаходиться приблизно в 55 милях на південний схід від Мінська, столиці Білорусі. Транспортні засоби того ж типу, що й ті, які нещодавно були помічені у великих колонах, деякі з них під прапорами Вагнера. Про це повідомляє видання The New York Times, публікуючи супутникові знімки. 

Читайте також: Вибух на Кримському мосту може бути провокацією РФ — Гуменюк

Після заколоту ПВК “Вагнер” на колишній базі під Осиповичами почалася бурхлива діяльність, і до кінця червня там був розбитий польовий табір з більш ніж 300 великими військовими наметами. 

Але протягом останніх двох тижнів табір майже не використовувався, і залишалося незрозумілим, чи будуть туди передислоковані війська.

“Нові знімки демонструють явне зростання активності. На супутниковому знімку, зробленому в неділю, видно кілька вантажних вантажівок і, можливо, автобусів біля гаражів табору, де раніше не було жодного великого транспортного засобу”, — повідомляють у виданні. 

На супутникових знімках видно, що поблизу наметів також можна побачити кілька пікапів, військову техніку і, схоже, коробчатий мікроавтобус радянських часів, відомий як «буханка», а також невелику групу людей.

Читайте також: У Росії назвали «терактом» вибухи на Кримському мосту

Перша вантажівка з’явилася на супутникових знімках табору в четвер у другій половині дня. У суботу на знімку було видно прибуття більшої кількості вантажівок та інших транспортних засобів. У неділю прибули додаткові транспортні засоби.

Нагадаємо, у Міноборони Білорусі заявили, що “Вагнерівці” вже тренують білоруських військових. Найманці ПВК “Вагнер” вже тренують білоруських військовозобов’язаних у Білорусі.