Частина співробітників Запорізької АЕС залишила станцію: деталі

Призначений російською окупаційною владою «керівник» Запорізької атомної електростанції Юрій Черничук видав розпорядження про переведення енергоблока №4 у стан «гарячої зупинки».

Про це повідомляють в «Енергоатомі».

Оскільки після підриву Каховської гідроелектростанції однойменне водосховище залишилося без води, при запуску більшої кількості енергоблоків у роботу може бути недостатньо водопостачання для охолодження реакторів.

Український оперативний персонал ніяк не може вплинути на цю ситуацію, адже російські загарбники постійно погрожують їм та залякують.

«Російські загарбники свідомо не виконують рішення українського регулятора та не виводять енергоблок №5 у «холодну зупинку». У разі функціонування двох енергоблоків у стані «гарячої зупинки» – на станції є реальна загроза настання аварійної ситуації. Розуміючи наслідки таких дій, минулого тижня частина атомників Запорізької АЕС залишила станцію, не бажаючи брати участь у задумах росіян», — кажуть в Енергоатомі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» на супутникових знімках від 5 липня видно нові об’єкти на даху четвертого енергоблока Запорізької атомної електростанції. Раніше Генштаб повідомляв, що на зовнішній крівлі  третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої

Учора 5 липня
голова Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю «The Times» повідомив, що загроза катастрофи на
Запорізькій АЕС зменшується. 

Ворог провів ротацію на Запорізькій АЕС.


Читайте також:

Росіянину із 7-місячним стажем роботи окупанти довірили оперативне керування реактором Запорізької АЕС.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!