Війна в Україні змістила усталену національну стратегію Росії — британська розвідка

Внаслідок контрнаступу ЗСУ, Росія стягнула військових з усієї країни, наражаючи їх “на ризики по всій Євразії”.

Військові формування, стягнуті з усієї Росії, наразі несуть на собі основний тягар українського контрнаступу. Про це повідомляють Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: Британія за прискорений вступ України до НАТО

Повідомляється, що у Запорізькій області 58-ма загальновійськова армія захищає добре укріплені рубежі. Зазвичай вона забезпечує безпеку нестабільного кавказького регіону Росії.

У розвідці повідомляють, що навколо Великої Новосілки фронт утримують 5-а загальновійськова армія і морська піхота; вони зазвичай базуються за 7000 км як противага китайській силі.

Щодо Бахмута, то навколо нього оборону зараз тримають переважно повітряно-десантні полки, які зазвичай дислокуються на заході Росії і діють як елітні сили швидкого реагування на випадок напруженості у відносинах з НАТО.

Читайте також: У Львові ракета влучила в житловий будинок

“Те, як Росія приймає ризики по всій Євразії, підкреслює, як війна змістила усталену національну стратегію Росії”, — зауважили у розвідці.

Нагадаємо, РФ тричі за ніч била по Нікопольському району Дніпропетровщини. Атака минула без постраждалих, є руйнування. Також в повітряному просторі регіону збили ворожий дрон.