Путін створив монстра, який його вкусив — Боррель

Війна проти України послабила режим президента РФ Володимира Путіна сильніше, ніж вважалось до того.

Нещодавній заколот власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина показав слабкість та небезпеку РФ. Про це написав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у своєму блозі.

Читайте також: Україна не отримає винищувачі під час контрнаступу — голова військового комітету НАТО

Він повідомив, що війна проти України послабила режим президента РФ Володимира Путіна сильніша, ніж вважалося раніше.

«Путін створив монстра, і тепер цей монстр його вкусив. Той факт, що фінансована державою група найманців відкрила вогонь по регулярній державній армії, ілюструє ступінь патології путінської Росії», — заявив Боррель.

Також він закликав уважніше стежити за подіями у Білорусі, куди мають перекинути бойовиків Пригожина. Водночас дипломат наголошує, що Путін отримав удар по його авторитету, що матиме наслідки на майбутнє.

«Але тут з’являється ще один урок, який було зроблено з російської агресивної війни, що триває: путінська Росія є найбільшою загрозою для європейської та глобальної безпеки, а її ядерний арсенал робить її не меншою, а більш небезпечною для всього цивілізованого світу», — резюмував Боррель.

Раніше Гуменюк заявила, що ворог повертається на покинуті позиції на півдні. Речниця Сил оборони півдня України зазначає, що окупанти на Херсонщині застосовують авіабомби та ударні дрони Ланцет.