Росіяни влаштовують «килимові обстріли» на Херсонщині — Гуменюк

Сили оборони починають активні дії на фронті, тому ворог починає тиснути на мирне населення.

У Херсонській області росіяни влаштовують так звані «килимові обстріли» місцевого населення. Про це заявила керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Читайте також: Україна стежить за ПВК “Вагнер” та можливими загрозами з Білорусі — Данілов

«Це зазвичай постійна практика, коли Сили оборони розпочинають активні дії на будь-яких ділянках фронту, ворог починає тиснути на мирне населення, накриває килимовими обстрілами, щоб налаштувати проти Сил оборони. Мовляв, за часів «російського світу» було спокійніше», — зазначила вона.

Вона повідомила, що ЗСУ намагаються максимально зачищати смугу, щоб просуватися.

«Зараз ця робота дуже ускладнена наслідками теракту, який стався з підняттям води. На лівому березі, який, нагадаю, значно нижчий за правий, вода ще дуже рясно покриває багато населених пунктів», — розповіла керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

За її словами, українські сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, яка є основним способом бойової боротьби ЗСУ.

«Особливість лінії фронту в тому, що вона пролягає руслом річки Дніпро. Відповідно і робота ускладнюється. Але і робота артилерії, і дистанційних засобів впливу на ворога посилюється», — заявила вона.

Раніше Зеленський заявив, що F-16 не залишать шансів РФ в українському небі. Попри технічні переваги росіян в авіації, українські пілоти мають перевагу в моралі та майстерності. Саме тому коли українські пілоти керуватимуть F-16 для держави-терориста не залишиться жодного шансу.