Росія витрачатиме дедалі більше коштів на війну проти України — БР

У британській розвідці зазначають, що Росія зіткнеться з додатковими прямими бюджетними витратами на оборону через війну, включаючи витрати на безпеку в окупованих регіонах і оборонні заходи.

У звіті за червень 2023 року Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) оцінив, що бюджет військових витрат Росії на 2023 рік становить близько 6,6 трильйона рублів (85,8 мільярда доларів США). Це дорівнює приблизно 4,4% російського ВВП порівняно з 3,6% у 2021 році, до вторгнення в Україну. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: В окупованому Бердянську пролунало понад 10 вибухів (відео)

У розвідці зазначають, що справжні військові витрати Росії залишаються невизначеними через брак прозорості, в тому числі через використання засекречених статей бюджету, які становлять приблизно 22 відсотки від загального бюджету російського уряду.

Хоча лише частина оборонного бюджету витрачається на війну в Україні, збільшення витрат підкреслює вартість діяльності Росії в Україні.

Читайте також: Заколот «вагнерівців» послабив Путіна — Трамп

“Росія майже напевно зіткнеться з додатковими прямими бюджетними витратами на оборону через війну, включаючи витрати на безпеку в окупованих регіонах і оборонні заходи в регіонах, що межують з Україною”, — додали у Міноборони Британії.

Нагадаємо, нічна атака РФ: сили ППО збили 10 з 13 дронів. Російські загарбники намагалися атакувати військові та інфраструктурні об’єкти у Запорізькій області.