Час внести ясність щодо членства України в НАТО: Кулеба поговорив зі Столтенбергом

Міністр закордонних справ України під час телефонної розмови з генсеком НАТО заявив, що час внести ясність щодо членства України в Альянсі.

Сьогодні, 29 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час спілкування міністр наголосив, що настав час для ясності у питанні щодо членства України в Альянсі. Про це Дмитро Кулеба повідомив в Twitter.

Читайте також: У російському місті спалахнули фура і кілька гаражів, є постраждалий

“Під час нашої сьогоднішньої телефонної розмови я подякував Єнсу Столтенбергу за його зусилля, спрямовані на успішне проведення саміту НАТО у Вільнюсі. Україна продовжує активно працювати з усіма союзниками по НАТО, щоб переконати їх, що настав час внести ясність щодо членства України в Альянсі”, — написав Кулеба.

Раніше Єнс Столтенберг заявив, що Володимир Путін не буде вирішувати питання вступу України в НАТО. Члени НАТО у Вільнюсі мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб показати підтримку її заявки на членство.

Читайте також: Мер Мелітополя розповів про наслідки вибухів в місті

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини заявив, що у НАТО можуть погодитися на спрощений вступ України. Міністр оборони Німеччини заявив, що у НАТО можуть бути готові усунути деякі перешкоди на шляху України вступити до Альянсу.