Кремль «відморозився» на рахунок Суровікіна

У Кремлі не коментують події навколо генерала армії Сергія Суровікіна – заступника командувача російських окупаційних військ в Україні. Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: Україна прагне виробляти ППО, танки та бронетехніку — Зеленський

«Ні, на жаль, ні. Я рекомендую вам звертатися до міністерства оборони, це – прерогатива міністерства», – сказав він журналістам, відповідаючи на запитання, чи він може прокоментувати інформацію про те, що Суровікіна відправили у відставку.

У спікера Кремля також поцікавилися, чи продовжує Путін довіряти Суровікіну.

«Тут йдеться про те, що він верховний головнокомандувач, і він працює з міністром оборони, з начальником Генштабу. Щодо вже структурних підрозділів усередині міністерства, це я прошу вас звертатися до міністерства», – відповів представник Кремля.

На питання, де зараз знаходиться генерал Суровікін і чи підтверджуються відомості про його арешт, Пєсков сказав: «Тут мені нема чого додати до того, що я вже сказав на цю тему».

Журналісти попросили Пєскова прокоментувати, чи Кремль вважає за необхідне знімати з посад силовиків, які спілкувалися з керівником ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним і мали з ним якісь зв’язки. На це Пєсков сказав: «Це зовсім не моя прерогатива — це питання. З цієї теми мені більше нема чого сказати».

Також Пєсков заявив, що він не знає, де зараз знаходиться Пригожин.

Раніше Зеленський предложил нову доктрину України. Україні необхідна нова доктрина в якій будуть окреслені питання її майбутнього. Основні орієнтири доктрини вже окреслені.