ЗСУ перехопили ініціативу та ведуть наступ широким фронтом під Бахмутом — Генштаб

Українські війська ведуть наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. На деяких напрямках ЗСУ перехопили ініціативу та закріплюються.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. На деяких із напрямків ЗСУ мають успіх та закріплюються на рубежах. Ворог зазнає великих втрат та чинить опір. Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Блінкен прокоментував контрнаступ ЗСУ

Так, на напрямку Рівнопіль-Володине на межі Донецької та Запорізької областей ЗСУ мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

“Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять шалений опір. Водночас ворог зазначає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці”, — розповів Ковальов.

Речник розповів, що на Бахмутському напрямку українські воїни перехопили стратегічну ініціативу, ведуть наступальні дії широким фронтом. 

Читайте також: Сирський показав, як захисники беруть у полон окупанта

“На флангах міста Бахмут продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах”, — додав він.

Крім того, українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Нагадаємо, Олексій Данілов відреагував на законопроект про англійську мову. Українці мають інтегруватися в світову спільноту, а тому мова спілкування має значення, як для бізнесу, влади, так і для кожної окремо взятої людини.