У Сумах затримано регіонала, який корегував обстріли прикордонних районів

Зрадника затримано на гарячому під час спроби передачі ворогу секретної інформації, повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ затримала колишнього регіонала, котрий наводив російські Гради на прикордонні райони Сумської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Лукашенко розповів, чого чекає від ПВК “Вагнер” у Білорусі

У СБУ повідомили, що «розконсервований» агент ФСБ збирав розвіддані про оборону північно-східних рубежів України та передавав дані ворогові для коригування обстрілів українських військ.

Ворожим агентом виявився мешканець Сум, колишній місцевий функціонер Партії регіонів.

«Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він був завербований кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої періодичні поїздки до Росії, де зустрічався з родичами. Під час одного з таких виїздів у країну-агресор він отримав від ФСБ завдання про проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і було переведено до «режиму очікування», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну агента залучено до активної співпраці з ФСБ.

«Після 24 лютого 2022 року на російського агента дистанційно вийшов його куратор із ФСБ і запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони в прикордонних районах області. Для збору розвідданих зрадник на власному автомобілі об’їжджав місцевість і приховано фіксував локації українських захисників», — повідомили в повідомленні. службі.

Він затриманий на місці злочину при спробі передачі ворогові секретної інформації. У ході обшуків у затриманого виявлено: російський паспорт та трудова книжка; партійний білет Партії регіонів; прокремлівську символіку; мобільні телефони та комп’ютерна техніка.

Ворожий агент отримав повідомлення про підозру в державній зраді, здійсненому в умовах воєнного стану.

Раніше Залужний заявив, що ЗСУ готові дати відсіч РФ на півночі. Українські військові не втрачають пильності, ведуть розвідку та постійно працюють над покращенням своїх оборонних спроможностей.