«Зливав» позиції ЗСУ: Затримано інформатора прокремлівського ТГ-каналу

Зрадник — житель Покровського району Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення РФ створив власний проросійський ТГ-канал.

Затримано ворожого інформатора, який «зливав» локації ЗСУ на східному фронті. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: ЗСУ зачистили західний берег каналу Сіверський Донець-Донбас, — Сирський

У СБУ повідомили, що зрадник — мешканець Покровського району Донецької області, який після початку повномасштабного вторгнення РФ створив власний проросійський ТГ-канал, на якому викладав електронні карти з позначками місць базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямі.

«Відповідну інформацію він з власної ініціативи збирав під час виїздів на місцевість, де приховано фіксував локації українських захисників. Також він публікував відомості про наслідки російських повітряних ударів територією району. У цих повідомленнях він «засвічував» координати постраждалих українських об’єктів із прив’язкою до місцевості. Крім того, фігурант використав власний Телеграм-канал для поширення фейків кремлівської пропаганди щодо суспільно-політичної ситуації у регіоні», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що серед основних користувачів вищезгаданого ресурсу були бойовики окупаційних угруповань та представники російських спецслужб, які беруть участь у бойових діях проти України. Затриманому повідомлено про підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про переміщення або розміщення Збройних сил України в умовах воєнного стану, він перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років в’язниці.

Раніше Зеленський відвідав бійців на передовій та вручив нагороди. Згодом президент додав відео, де він спілкується з військовими на одній з заправок на Донеччині.