«Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз»: начальник ГУР про ймовірний теракт на Запорізькій АЕС

План теракту на Запорізькій атомній
електростанції повністю розроблено та затверджено росіянами. Ворожі війська
замінували ставок-охолоджувач та розмістили поблизу чотирьох енергоблоків
техніку, начинену вибухівкою.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю британському виданню The New Statement.

До аварії на станції може призвести підвищення напруги росіянами на лініях електропостачання до станції. Також для прискорення аварії вони можуть використовувати технічні засоби. За словами Кирила Буданова, ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

«Ніколи ситуація не була настільки серйозною, як зараз», — наголосив Кирило Буданов.

Наказ держави-агресора вчинити теракт на ЗАЕС може бути спричинений поразкою російсько-окупаційних військ на лівому березі Дніпра ― створення зони ядерного лиха Росія розглядає як запобіжник подальшого просування Сил безпеки та оборони України.

Водночас за оцінкою Кирила Буданова, існує ризик, що Москва може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як «превентивний захід», аби зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту в  нинішньому вигляді.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» Кирило Буданов, генерал-майор, начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив, що після вибуху Каховської гідроелектростанції російські загарбники додатково замінували Запорізьку АЕС та охолоджувач.

Президент України Володимир Зеленський минулого тижня повідомив, що українська розвідка та Служба безпеки України отримали інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту із викидом радіації на Запорізькій атомній станції.

Ворог за місяць вирив десятки кілометрів окопів навколо Бердянського району.


Читайте також:

Вночі окупанти завдали удар по Запорізькій області: під завалами будинку люди.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!