Ексдепутат, колишні рятувальник та правоохоронець: суд виніс вирок колаборантам із Запорізької області

Четверо українців пішли на співпрацю з
російською окупаційною владою. Ворог призначив їх на посади в окупаційних
правоохоронних органах та органах так званої влади. Суд визнав їх винними у
колабораційній діяльності згідно зі статтею 111-1 Кримінального кодексу
України.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Депутат Мелітопольської міської ради від забороненої в Україні політичної партії обійняв посаду «заступника міського голови міста Мелітополь» у місцевій окупаційній «військово-цивільній адміністрації». Рішенням суду його засудили до 8 років позбавлення волі та конфіскації майна.

До 10 років за ґратами з конфіскацією всього майна була засуджена так звана голова «Кирилівської селищної адміністрації». Вирок набув чинності.

Також цим двом колаборантам впродовж 15 років заборонено обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади.

До 15 років ув’язнення з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади на аналогічний термін засуджено так званого «начальника Кам’янко-Дніпровського районного відділу міліції». Звільнений з лав поліції через непроходження атестації правоохоронець добровільно вступив до лав «народної міліції» та активно забезпечує діяльність підрозділу.

Колишнього співробітника ДСНС України, звільненого з органу до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, загарбники призначили «виконуючим обов’язки заступника начальника Бердянського міського управління МНС – начальником 11-ї пожежно-рятувальної станції міста Бердянська». Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та органах влади строком на 15 років з конфіскацією всього майна.

Удари ракетами С-300 та авіабомбами: наслідки російської атаки по Запорізькій області, — ФОТО.


Читайте
також:

Корупція в окупації: у Запорізькій області обіцяний материнський капітал загарбники видають певним особам.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo
Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!