У ДПСУ назвали число російських військових на території Білорусі

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що наразі чисельність російський військових на території Білорусі становить 1 500 осіб.

Наразі російські військові продовжують знаходитися на території Білорусі. Ті підрозділи, які знаходяться на її території залучені до навчання та підготовки. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у телемарафоні.

Читайте також: Ігнат розповів про особливість нічної атаки Росії

“На щастя, їхня кількість на цей час невелика. Тобто ми не фіксуємо того, що Росія має достатніх сил на території Білорусі для того, щоб здійснити повторне вторгнення на територію України з цього напрямку…Ще на початку цього — наприкінці минулого року кількість російських військових становила близько 10-11 тисяч військовослужбовців на території Білорусі. На даний момент ми фіксуємо цю кількість на рівні 1,5 тисячі військовослужбовців”, — повідомив Демченко.

Він додав, що їхня кількість за останній час збільшилася на 500 осіб. 

Також Демченко зазначив, що прикордонна служба відмічає інженерно-фортифікаційні роботи відбуваються віддалено від українського кордону. Наразі масштабного будівництва навколо біля кордону з Україною не фіксується. 

Читайте також: Росія готує теракт з викидом радіації на ЗАЕС — Зеленський

На запитання ведучої щодо початку мобілізації у Білорусі, речник відповів, що наразі спостерігаються планові навчання та перевіркою місцевих органів влади співпрацювати з комісаріатами.  

Нагадаємо, ЗСУ повідомили про кількість ракетоносіїв РФ у Чорному морі. Наразі Росія тримає у Чорному морі 5 кораблів, серед них 1 носій крилатих ракет.