Вадим Столар: Підтримка маленьких українців для нас – пріоритет

Як прокоментував сам Вадим Столар, діти страждають від війни чи не найбільше, а тому підтримка їх є для нього і Фонду пріоритетом.

Благодійний фонд Вадима Столара провів дитяче свято з нагоди Дня захисту дітей на центральній площі міста Вишгород. У програмі святкування було все, що необхідно для гарного настрою маленьких українців: розваги з аніматорами, майстер-класи та конкурси. Водночас, як кажуть волонтери Фонду, цього разу вони провели захід у абсолютно новому форматі, покликаному прищепити малечі любов до читання.

Вадим Столар про ідею дитячого свята та важливість підтримувати дітей

“Сьогодні всім українцям дуже важко через збройну агресію, яку розв’язала проти нас росія. Але чи не найважче доводиться дітям, які через військові дії не почуваються в безпеці, бачать ці жахіття на власні очі, переживають їх особливо гостро. Фактично наша малеча позбавлена нормального спокійного дитинства, часто не має змоги здобути якісну освіту та й просто розважитися, – наголосив Вадим Столар.  – Тому для нашого Фонду є важливим у межах тієї допомоги, яку ми надаємо цивільним, максимально підтримувати дітей. Цей напрям – серед наших пріоритетів. Саме на дітей та сім’ї з дітьми спрямована низка наших проєктів, таких як “Відновись”, а також організація спортивних активностей для малечі. І для того, щоб розважити та підтримати маленьких українців, силами Фонду ми влаштували до Дня захисту дітей велике свято у Вишгороді”.

Волонтери Фонду Вадима Столара про захід

Під час організації дитячого свята ми у Фонді Вадима Столара вирішили, що хочемо подарувати дітям незабутні враження, а отже – поставили собі за мету запропонувати абсолютно новий формат дитячого дозвілля. Виходячи з цього, а також з ідеї прищеплення малечі любові до читання, ми розробили дійсно комплексну програму інтерактивного заходу на базі відомого твору чудового англійського письменника Льюїса Керрола “Аліса в Дивокраї”, – зазначила волонтерка Фонду Вадима Столара Наталія Приходько.

“Я, як багатодітна мама, чудово розумію, наскільки потрібно зараз приділяти увагу дітям. Бо вони – наше майбутнє, майбутнє України. І поки ворог продовжує обстрілювати та тероризувати наші міста – ми об’єднуємося та робимо все для наближення Перемоги”, – додала Валерія Лебедєва, волонтерка Фонду Вадима Столара.

Жива казка від Артура Циганка-Пайрері

За словами продюсера проєкту Артура Циганка-Пайрері, у заході були тісно переплетені інтерактивна театральна вистава, живе читання казки професійними акторами, ігротека та інші елементи дозвілля.

“Основна частина свята – читання казки професійними акторами театру та кіно, які були одягнені в літературні образи. Під час читання професійними акторами театру і кіно залучалися аніматори, зрештою казка ожила і трансформувалася у справжнісіньку виставу. В окремих сценах аніматори та актори залучали до історії глядачів, які самі ставали героями вистави”, – розповів продюсер.

Зазначимо, що через трагічні події 1 червня в столиці заплановане свято довелося перенести. Але зрештою Фонду вдалося провести його пізніше, подарувавши дітям святковий настрій, щирі усмішки та безтурботний сміх.

Деталі організації свята для дітей від Фонду Вадима Столара

За годину до початку події аніматори в образах Аліси та Капелюшника ходили площею, запрошуючи на виставу дітей та їхніх батьків.

Окрім, власне, інтерактивного комплексного заходу, на підготовленому Фондом Вадима Столара майданчику маленькі українці мали інші нагоди для розваги. Зокрема, там працювали точки із солодкою ватою, лимонадами, дві локації з аквагримом, проводився майстер-клас з виготовлення листівок та листів нашим захисникам.

Центральна частина облаштованого для проведення заходу майданчика складалася зі сцени з декораціями в стилі пригод Аліси в Дивокраї та 40 м’яких пуфів для глядачів, а над сценою та імпровізованою “залою” було розміщено ретро-гірлянду для створення відповідної атмосфери.

Також у кульмінації свята один з акторів показав шоу фокусів, а у фіналі гості мали змогу зробити фото із триметровим надувним кроликом.

Фонд Вадима Столара реалізує низку проєктів, спрямованих на малечу та сім’ї з дітьми

Як зазначив Вадим Столар, з метою підтримки дітей БФ втілює декілька довготривалих проєктів. Одним з наймасштабніших є “Відновись” – програма психоемоційної реабілітації, вже 4-й етап якої відбувся навесні. Протягом тижня родини, в яких одного з батьків забрала війна, а також ті, хто втратив житло, мали змогу безоплатно пройти психологічне відновлення в Карпатах. Загалом вже 700 українців пройшли таку реабілітацію. Наразі волонтери Фонду Вадима Столара готуються до проведення 5-го заїзду “Відновись”, що відбудеться влітку.

Крім того, варто згадати Футбольний турнір для дітвори Київщини, який Фонд провів минулого року і якому передували тренування дітей ВПО у професійному середовищі.

Також ще у 2022 році стартував проєкт “Знайомся: Київ!”, у межах якого Фонд Вадима Столара організовує та проводить безоплатні екскурсії для вимушено переміщених осіб, які перебувають у столиці, причому частина екскурсій орієнтована саме на дітей або родини з дітьми та мають інтерактивну, ігрову складову.

Серед інших соціальних проєктів Фонду варто згадати організацію різноманітних свят, квестів, розваг і подарунків для маленьких українців.

Окрім підтримки малечі, волонтери БФ залучені до різноманітних проєктів, спрямованих на допомогу цивільному населенню, зокрема – вимушено переміщеним особам, тим, хто втратив рідних або житло, громадянам з деокупованих та прифронтових територій.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Вадим Столар разом з Фондом надав населенню: 

  • 613 980 порцій гарячого харчування
  • 284 300 продуктових наборів
  • 117 220 од. побутової техніки, медикаментів та гігієнічних засобів.

Якщо вам або вашим дітям потрібна допомога – звертайтеся до волонтерів Фонду через особисті повідомлення у соцмережі.