Передача Україні F-16 може зайняти місяці — Держдеп США

Заступник помічника держсекретаря США у Бюро з військово-політичних питань Стен Браун заявив, що передача Україні винищувачів F-16 — чи то від США, чи то від союзника — займе місяці.

Передача Україні винищувачів F-16 — чи то від США, чи то від союзника — займе місяці. Про це заявив перший заступник помічника держсекретаря США у Бюро з військово-політичних питань Стен Браун, повідомляє Military Times.

Читайте також: ЗСУ наступають та закріплюються на двох напрямках — Генштаб

Він зазначив, що передача літаків Україні має бути «цілісним» підходом, що включає підготовку як пілотів, так і технічного персоналу. Одним з перших кроків у потенційній передачі літаків F-16 буде отримання ліцензії на підготовку льотчиків, ще до того, як буде отримана ліцензія на передачу літаків.

За його словами, Державний департамент вже працює над завершенням оформлення запитів на передачу третьою стороною, що надходять від таких країн, як Нідерланди, щоб можна було розпочати підготовку пілотів. Але він відмовився назвати конкретні терміни завершення цієї роботи.

Читайте також: Угорщина не причетна до вивезення українських полонених з РФ — Сійярто

Нагадаємо, найближчими місяцями Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на F-16. Найближчим часом українські пілоти проходитимуть тренування на F-16 у Нідерландах.