Ворог хаотично минає поля та населені пункти у Запорізькій області

Військові російської армії на тимчасово окупованих територіях, чекаючи контрнаступу українських захисників, не тільки рили багатокілометрові окопи та зводили фортифікаційні споруди. Окупанти також замінували території.

Про це повідомила Ганна Маляр, заступник Міністра оборони України.

Окупаційні війська мінували поля, про що російські пропагандистські ЗМІ регулярно повідомляли. Крім того, у Запорізькій області противник мінує навіть населені пункти, де мешкають люди, не попереджаючи їх про загрозу.

Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко зазначає, що ворог хаотично мінує території на всій лінії розмежування.

«По всій лінії розмежування, ворог просто хаотично мінує усі поля, усі населені пункти, де можуть бути чи велися бойові дії. Тобто все, що завгодно: як і фугасні бомби вони закопували, так і міни-пастки», — сказав Юрій Малашко.

Як вже писав «Перший Запорізький», російські окупаційні війська продовжують будувати лінії оборони на тимчасово окупованих територіях області. Російські загарбники мінують поля, греблі й ґрунтові дороги. Фермерам, яких спочатку загарбники змусили засіяти землю, забороняють працювати на полях.

Між Михайлівкою та Орлянським на півночі окупованої частини регіону, російські загарбники мінують поля. Місцеві жителі помітили гусеничний мінний загороджувач ГМЗ-3. За 20 хвилин ворожа техніка може засіяти протитанковими мінами смугу завдовжки один-два кілометри.

Мінують окупанти не лише поля, а й територію поблизу Енергодару. При цьому абсолютно нехтують безпекою людей. 

Загарбники викопали 70-кілометрового «цар-окопа» і тим самим пошкодили майже 160 курганів.

Як виглядають лінії оборони російських загарбників у
Запорізькій області, — ФОТО, ВІДЕО

Біля окупованого Токмака окупанти мінують землю людей, які відмовились від російського паспорта.

Що відбувається у населених пунктах Запорізької області після їх деокупації.


Читайте також:

Що окупанти розміщували на місці «бавовни» в Бердянську, — ЗМІ.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo
Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!