Хотів зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом: СБУ затримала агента РФ

Співробітники Служби безпеки затримали російського інформатора, який допомагав ворогові дізнатися координатами бойових позицій та маршрути переміщення 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

СБУ затримала російського колаборанта, який цікавився координатами бойових позицій та маршрути переміщення 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, а потім інформував ворога. Чоловік передавав до ФСБ місця дислокації та напрямки руху українських військових, які задіяні у проведенні контрнаступальних операцій в районі Бахмута. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Росія випустила по Україні 35 “Шахедів”, 32 з них знищила ППО

Агентом РФ виявився мешканцем Костянтинівки, що на Донеччині. Він був залучений росіянами дистанційно на початку червня. У поле зору окупантів він потрапив через неодноразові антиукраїнські коментарі під фейковими новинами на прокремлівських Телеграм-каналах.

Чоловік повідомляв ворогові про локації складів із паливно-мастильними матеріалами та кількість військових колон Сил оборони, які проходять через українські блокпости.

“Інформатор здійснював передачу відомостей російській спецслужбі під вигаданим іменем через месенджер. При цьому він регулярно видаляв власну переписку з ФСБ. Розвідінформація потрібна була окупантам для планування власних дій, спрямованих на стримування контрударів ЗСУ на східному фронті, у тому числі за рахунок проведення прицільних артобстрілів”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Пригожин вкотре хоче підірвати авторитет військового керівництва РФ — БР

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника під час спроби передачі інформації загарбнику.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, окупанти заявили про атаку БПЛА на півночі Криму. Аксьонов поскаржився на атаку “ворожих” дронів по Криму й заявив, що його було “посаджено”.