У Генштабі розповіли, чим вночі росіяни атакували Україну

Атака здійснювалася «Шахедами» та ракетами С-300. Майже всі іранські безпілотники були збиті силами ППО.

Нинішня нічна атака на Україну здійснювалася «Шахедами» та ракетами С-300. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ мають помітні просування на Таврійському напрямку — Тарнавський

«Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового масованого ракетно-авіаційного удару по Україні. Попередньо, 28 «Шахедів» із 30, запущених ворогом, — знищені. Також по Запоріжжі та його околицях окупантами було застосовано сім ракет С-300 — інформація зараз уточнюється», — йдеться у повідомленні.

У Генштабі також повідомили, що минулої доби ворог застосував чотири крилаті ракети Калібр і чотири іранські ударні БПЛА Shahed-136/131. Усі 8 повітряних цілей були знищені. Крім цього ворог завдав понад 45 авіаційних ударів, здійснив близько 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

«На жаль, постраждали мирні люди. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою», — додали в Генштабі.

Раніше Маляр заявила, що Росія підтягнула сили та здійснює активний наступ на сході. Вона додала, що українські війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогу просуватись.