У Маріуполі росте смертність серед цивільних — ЦНС

Російські окупанти змушують медичні заклади у першу чергу обслуговувати поранених військових армії РФ.

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині зростає смертність серед цивільного населення. Нині цей показник у 2,6 раза перевищив кількість смертей у місті під час епідемії коронавірусу. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Путін нехтує безпекою іноземних лідерів: Єрмак про ракетну атаку на Київ

Повідомляється, що підвищену смертність може спровокувати погана медична система, адже окупанти її знищили.

«За даними від підпілля, у тимчасово окупованому м. Маріуполь смертність від природних причин перетнула позначку в 400 осіб на тиждень. Це в 2,6 рази більше за пік найбільшої ководної смертності», — звертають увагу в ЦНС.

У ЦНС також повідомили, що медична система у Маріуполі майже не працює, цивільні особи не можуть отримати базову медичну допомогу, оскільки окупанти змушують медичні установи обслуговувати поранених російських військових.

У той же час, за інформацією Опору, загарбники загрожують фізичною розправою лікарям, які все ж таки намагаються надавати допомогу людям без російського громадянства.

Раніше Наєв показав, як зміцнюють кордони з Білоруссю і Росією. Протягом останнього тижня вздовж державного кордону вирито понад п’ять тисяч метрів траншей і більше ніж два з половиною кілометри протитанкового рову.