У британській розвідці підтвердили ліквідацію важливого генерала РФ в Україні

У Міністерстві оборони Великої Британії підтвердили ліквідацію важливого російського генерал-майора Сергія Горячева в Україні.

Генерал-майор Сергій Горячев з великою ймовірністю загинув під час обстрілу командного пункту приблизно 12 червня на півдні України. Горячев був начальником штабу 35-ї загальновійськової армії (35 АК). Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: мастильна пляма рухається у напрямку Чорного моря

Зважаючи на те, що призначений командувач 35 АК, генерал-лейтенант Олександр Санчик, як повідомляється, заповнює прогалину у вищому штабі, існує реальна можливість того, що Горячев був виконуючим обов’язки командувача армії на момент своєї загибелі.

Зазначається, що Горячев — перший російський генерал, загибель якого в Україні підтверджена з початку 2023 року.

Читайте також: На Херсонщині вода опустилася нижче 2 метрів — ОДА

“Він продовжує важкий і суперечливий послужний список 35-го АК: у березні 2022 року його підрозділи були присутні під час масового вбивства цивільного населення в Бучі, а в червні 2022 року з’єднання було значною мірою знищене під Ізюмом”, — додали у розвідці.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що вночі РФ атакувала Україну дронами. Противник випустив два іранських ударних безпілотники, їх знищила протиповітряна оборона.