Під Кремінною ліквідували велику кількість окупантів — Луганська ОВА

Масові втрати сталися через «бавовну». За даними ISW, йдеться про 100 загиблих та 100 поранених.

Біля тимчасово окупованого міста Кремінна на Луганщині внаслідок «бавовни» загинула велика кількість російських військових. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Читайте також: У ЗСУ закликали з розумінням ставитися до затримки інформації з фронту

За його словами, росіяни «не бережуть власний особовий склад».

«З відкритих джерел стало відомо про масову загибель військових РФ під Кремінною. Це сталося в розташуванні однієї з дивізій, яку намагалися відправити в бій. Але там кілька годин чекали на командування, яке мало особисто віддати наказ і вимовити мотиваційну цитату. Генерал не доїхав, тому що знав про «бавовну» або відчував її», — розповів голова ОВА.

Повідомляється, що окупанти на Луганщині намагаються бути «активними» і продовжують обстріл.

«Цього разу під вогнем окупантів опинилися Новоселівське, Невське та Білогорівка. Артилерійського голоду у ворога немає», — наголосив він.

«Дивізія чекала дві години на одному місці на прибуття командувача 20-ї загальновійськової армії генерал-майора Сухраба Ахмедова… Один військовий блогер заявив, що внаслідок українського удару HIMARS загинули близько 100 російських військовослужбовців і ще 100 були поранені, хоча ISW не спостерігав жодного візуального підтвердження удару чи його наслідків», — йдеться у звіті.

Раніше Столтенберг заявив, НАТО на саміті надасть чіткий сигнал Україні про членство в Альянсі. Вільнюський саміт НАТО 2023 — це саміт відбудеться 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі, столиці Литви.