У ЗСУ закликали з розумінням ставитися до затримки інформації з фронту

У ЗСУ закликали з розумінням поставитися до затримок інформації про події з фронту, адже це дає можливість вивчити реакцію ворога, його вкиди, фейки, маніпуляції і опрацювати цим з урахуванням наших інтересів.

У щоденній оперативній інформації Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку закликали українців із розумінням поставитися на затримку деякої інформації з фронту. Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень. 

Читайте також: У Мелітополі пошкоджено залізницю, по якій росіяни перевозять техніку — мер

Речник розповів, що минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони виконали 1477 вогневих завдань. Українські війська продовжують протистояти штурмам російських окупаційних військ на Авдіївському напрямку. Водночас на Бердянському напрямку армія РФ веде оборону, намагаючись знівелювати наступальні дії підрозділів і військ українського угруповання. 

“Захисники Таврійського напрямку впевнено тримають оборону та продовжують нищити ворога. Загалом протягом минулої доби противник 20 разів атакував наші позиції. Всього протягом доби зафіксовано 559 обстрілів”, — розповів Шершень.

Російські загарбники продовжують штурмові дії з метою захоплення Мар’їнки та створення умов для охоплення Авдіївки. Українські сили відбили всі атаки окупантів у Мар’їнці.

Російська армія також за добу здійснила артилерійські обстріли Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки, Максимільянівки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

Крім того, поблизу селища Очеретувате у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських транспортних колон із награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном, а на причалах морського порту міста Бердянськ росіяни завантажують на судна краденим українським зерном.

Читайте також: Удар по Одесі: зруйновано Музей цікавої науки

“Звертаємо увагу на доречність затримки деякої інформації з військової оперативно-тактичної точки зору, оскільки пауза дає можливість вивчити реакцію ворога, його вкиди, фейки, маніпуляції і опрацювати цим з урахуванням наших інтересів. Притримуючи ті чи інші новини, ми не програємо в інформаційному полі. Треба чітко розуміти, що кількість і яскравість російських воєнкорів не означає, що вони переважають”, — заявив речник.

Нагадаємо, росіяни заявили про замах на окупаційного чиновника в Мелітополі. Саморобний вибуховий пристрій нібито було закладено під авто «чиновника» так званої «Запорізької ВЦА».