Удар по Одесі: зруйновано Музей цікавої науки

Міністерство освіти і науки планує не тільки відновити зруйновані заклади, а й створити мережу музеїв науки.

В Одесі під час ракетного удару 14 червня було зруйновано Музей цікавої науки. В Україні планують створити мережу музеїв науки, зокрема вже зроблено перші кроки для організації музею науки, що подорожує країною. Про це повідомляє міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Читайте також: Росіяни виїжджають з північних районів вглиб Криму або до РФ — партизани

«Сьогодні вночі російські підонки вдарили «Калібрами» по Одесі… Внаслідок атаки отримали пошкодження два заклади вищої освіти. В одному з університетів 14 корпусів залишилися без вікон. На місці працюють усі служби, оглядають приміщення, розбирають завали. Комісія оцінює збитки. Крім цього , значні пошкодження отримав Музей цікавої науки. Частково приміщення вигоріло, все посічене склом. Частину експонатів втрачено, частину ще раніше вивезли до інших міст за підтримки Малої академії наук України», — написав Лісовий на своїй ФБ-сторінці.

Він заявив, що це вже другий музей науки в Україні, який росіяни зруйнували в Україні: раніше було зруйновано музей науки у Маріуполі.

«Але ми обов’язково все відновимо. У планах — побудувати цілу мережу музеїв науки країною. Вже зроблено перші кроки, і невдовзі матимемо музей науки, який «мандрує» Україною. Детальніше про це розповімо з партнерами згодом», — пише міністр.

Раніше Маляр заявила, що ЗСУ просунулись вперед на декількох напрямках. Російські ж війська роблять усе, щоб утримати вже захоплені ними позиції, активно застосовуючи штурмову та армійську авіацію, ведуть інтенсивний артилерійський вогонь.