Російська розвідка завербувала українського військового: які дані передавав «кріт»

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну мешканець
Енергодару вступив до лав Збройних сил України. Служив в одному із гарнізонів
Дніпропетровської області. Наприкінці 2022 року військового дистанційно
завербував кадровий співробітник російської військової розвідки.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

На початку розвідувально-підривної діяльності фігурант підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилася у тимчасово окупованому Енергодарі та потрапила у поле зору російської розвідки. Після того, як зрадника вивели на прямий «зв’язок» з російською військовою розвідкою, він спілкувався з ними через Telegram.

Для ворога він збирав інформацію щодо планів участі українських військ у бойових операціях на фронті, а напередодні контрнаступу Збройних сил України йому дали термінове завдання: з’ясувати дату початку та основні напрямки українських контрударів.

Фігурант справи також мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію зіткнень. Також він намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.

Слідчі Служби безпеки України повідомили фігуранту про підозру за частиною 2 статті 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України.

Фігурант перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Створюють штучні перешкоди, відбирають медикаменти та авто на КПП у Василівці: судитимуть 5 прихильників «російського миру».


Читайте також:

Під час руху ворожого поїзда на Запоріжжі прогримів вибух.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!