Найближчими місяцями Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на F-16

Найближчим часом українські пілоти проходитимуть тренування на F-16 у Нідерландах.

За кілька місяців Нідерланди почнуть підготовку українських пілотів на літаках F-16. Міноборони Нідерландів працюватимуть з партнерами над створенням навчального центру F-16. Про це повідомляє міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у Twitter.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Росія і Україна могли б домовитися про “оренду Криму”

“Щойно я поінформував Палату представників про нову підтримку України. За кілька місяців ми розпочнемо тренування F-16 і працюватимемо з партнерами над створенням навчального центру F-16. Ми також продовжимо посилювати протиповітряну оборону України”, — повідомив міністр оборони Нідерландів.

Водночас на сайті Міністерства оборони Нідерландів зазначається, що підготовка українських пілотів на F-16 розпочнеться найближчими місяцями.

“Нідерланди та кілька європейських країн працюють над тим, щоб якнайшвидше розпочати навчання українських пілотів на F-16. Водночас навчальний центр буде створено в одній з країн Східної Європи. Крім того, Нідерланди знову роблять свій внесок у зміцнення протиповітряної оборони України”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Хотів “злити” напрямок контрнаступу: СБУ затримали агента РФ у лавах ЗСУ

Зазначається, що Міністерство оборони працює над планом передачі Україні винищувачів F-16. Разом з Данією та за підтримки США Нідерланди очолюють координацію європейських зусиль у цьому напрямку.

Нагадаємо, у ЗСУ закликали з розумінням ставитися до затримки інформації з фронту. У ЗСУ закликали з розумінням поставитися до затримок інформації про події з фронту, адже це дає можливість вивчити реакцію ворога, його вкиди, фейки, маніпуляції і опрацювати цим з урахуванням наших інтересів.