Глава ОП провів переговори з радником президента Бразилії

Україна вкрай зацікавлена в участі Бразилії у Глобального саміту миру, зазначив Андрій Єрмак.

Керівник українського Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із головним радником Спеціальної дорадчої служби Адміністрації президента Бразилії Селсо Аморімом. Про це повідомляє Офіс Президента.

Читайте також: Росіяни виїжджають з північних районів вглиб Криму або до РФ — партизани

Повідомляється, що Єрмак розповів про підготовку Глобального саміту світу, до участі в якому Україна прагне залучити більше країн світу з метою реалізації пунктів формули світу.

«Звичайно, ми вкрай зацікавлені в участі Бразилії у цьому саміті. Ми готові до розмови, і для нас дуже важливо вислухати вашу думку», — наголосив він.

Також Єрмак зазначив, що знищення РФ Каховської ГЕС показало надзвичайну актуальність української формули світу, зокрема пунктів безпеки та екології. При цьому досвід Бразилії, серед іншого та у захисті навколишнього середовища, дуже цінний.

Раніше Маляр заявила, що ЗСУ просунулись вперед на декількох напрямках. Російські ж війська роблять усе, щоб утримати вже захоплені ними позиції, активно застосовуючи штурмову та армійську авіацію, ведуть інтенсивний артилерійський вогонь.