Неможливо назвати дату вступу України в НАТО у розпалі війни — Столтенберг

Генеральний секретар НАТО вважає, що немає точних дат щодо вступу України до Альянсу через активні бойові дії на її території.

На саміті НАТО у Вільнюсі в липні союзники по НАТО висловлять рішучу підтримку Україні не тільки на словах. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю для телеканалу PBS

Читайте також: Росіяни обстріляли дитячий інтернат у Сумській області

“Я абсолютно впевнений, що наші союзники по НАТО зроблять нові заяви про значну військову підтримку України і пообіцяють підтримувати і посилювати її, тому що ми дамо абсолютно чітко зрозуміти, що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, — заявив генсек НАТО.

Щодо питання членства серед союзників тривають консультації, і ми їх ще не завершили. Ще зарано говорити про конкретний результат, але союзники багато в чому згодні. 

Столтенберг зазначив, що президент України Володимир Зеленський наполягає “на чіткому графіку членства в НАТО”. 

“У той же час, я вважаю, що неможливо назвати точні дати, коли ми перебуваємо в розпалі війни. І я також думаю, що всі союзники також дуже чітко висловляться про те, що найнагальнішим завданням зараз є забезпечення перемоги України як суверенної, незалежної держави, якщо нам потрібно буде надати більше військової підтримки, тому що, якщо Україна не переможе, то ні про яке членство не може бути й мови, тому що тільки суверенна, незалежна, демократична Україна може стати членом НАТО”, — додав генсек.

Читайте також: Кількість жертв через удар по багатоповерхівці у Кривому Розі зросла до 6

Столтенберг також має надію, що на саміті буде узгоджено багаторічний план, програму, як забезпечити перехід українських збройних сил від старих радянських стандартів, доктрин до сучасних стандартів і доктрин НАТО, і забезпечити повну оперативну сумісність з НАТО, що також наблизить Україну до членства.

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що Іран наростив постачання дронів для РФ через Каспійське море. У британській розвідці розповіли про те, що Іран постачає дрони Росії через Каспійське море.